FruitCafé-Gyümölcskávé

http://www.flavin7hydrogen.com/page/100csoda/kepek/fruitcafe.jpg

Nem tea, és nem is kávé. Különleges gyümölcsmag-presszó.

Az agy vitaminja. Mélybíbor színű, serkentő hatású, frissítő főzet napon szárított gyümölcshéjakból és magvakból. Szabó László szőlőmagból kívánt olajat nyerni, amikor az új hazai világszabadalom létrejött. A benne található szőlőmag-kivonat és fruktóz a vér-agy gáton szinte azonnal átjutva élénkít.

http://www.flavin7hydrogen.com/page/100csoda/kepek/dijkioszto_1.jpghttp://www.flavin7hydrogen.com/page/100csoda/kepek/dijkioszto_2.jpg

Mágnesfal

http://www.flavin7hydrogen.com/page/100csoda/kepek/magnesfal.jpg

Guruló tárgyak a plafonon. A mágnesfal valósága.

Szöveg és csavarok helyett. Iskolákban, irodákban, üzletekben, lakásokban. Akár több kilogrammos tárgyak rögzítésére is képes a rugalmas, lágyvas tartalmú felület. Barna Tamás fejlesztése első ránézésre semmiben nem különbözik más falfelületektől. Ha azonban a falon és mennyezeten lévő gurulni tudó tárgyak a gravitációnak ellenszegülnek, biztosak lehetünk benne: a mágnesfallal állunk szemben.

Gömböc

http://www.flavin7hydrogen.com/page/100csoda/kepek/gomboc.jpg

A gömböc mindig talpra áll, akár a Keljfeljancsi. De míg annak visszaállását egy nehezék segíti, a Gömböc ezt formájának köszönheti.

Az első ismert homogén test, amelynek egy stabil és egy instabil, azaz összesen két egyensúlyi pontja van. Ez a Gömböc. A kérdést, hogy létezik-e egyáltalán ilyen test, Vlagyimir Igorjevics Arnold orosz matematikus vetette fel 1995-ben. Tizenöt évvel később Domokos Gábor egykori tanítványával, Várkonyi Péterrel nemcsak egy matematikai bizonyítással, hanem egy kézzelfogható, homogén anyagból készült testtel válaszolt. A Gömböc neve, mint a leginkább gömbszerű testé, innen ered. Egy nehezék nélküli Keljfeljancsi. A fejlesztők szerint hasonlít a teknősbékához is: az Indiai csillagteknőst páncélja segíti a talpra állásában. Egy nagyszerű igazolás, amely műszaki hasznosítása még megoldásra vár.

Magzati pulzoximéter

http://www.flavin7hydrogen.com/page/100csoda/kepek/pulsoximeter.jpg

Egy orvostechnikai eszköz a szülések biztonságáért és a szükségtelen császármetszések számának visszaszorításáért.

Stubán Norbert villamosmérnök, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem adjunktusa társával együtt egy olyan kicsi és könnyű orvos technológiai eszközt fejleszt, ami fájdalommentesen rögzíthető a születő baba fejére. Segítségével könnyen kiderül, mennyi oxigén van a baba vérében, mekkora a pulzusa és a hőmérséklete. Ez alapján könnyen eldönthető, szükség van-e császármetszésre.

Masat-1

http://www.flavin7hydrogen.com/page/100csoda/kepek/masat.jpg

Magyarország első kisműholdja.

Megtervezni és megépíteni. Ezzel a céllal kezdett el dolgozni egy hallgatókból és doktoranduszokból álló csapat 2007 szeptemberében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszékén és a Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszéken. A saját tervezésű kisműhold nagy megbízhatóságú energiaellátó rendszert, kommunikációs egységet kapott, a tesztelésben részt vett Charles Simonyi is, amikor a Nemzetközi Űrállomáson járt.